Av Silje Kyvik

1. november vil .co.no bli lansert med noen få inviterte gjester tilstede, og 31. januar 2011 vil registreringen være åpen for alle. Da gjelder det å ikke la seg lure til å tro at dette er et domenenavn man har bruk for. Co.no vil ikke en gang bli et ordentlig top-level domene, men et underdomene. Slike underdomener blir sjelden ranket særlig høyt i Google, og vi ser ingen grunn til at det er hensiktsmessig å registrere et .co.no-domene.

Forbrukerrådet og Norid advarer
.co.no har vært på listen over forbudte og reserverte domener siden 2009. Derfor advarar både Forbrukerrådet og Norid nå om flere forhold rundt slike domener:

  1. Ettersom .co.no ikke har samme beskyttelse og regelverk som .no-domener, kan man ikke sende inn klager til domeneklagenemnda. Man må henvende seg til et tjekkisk tvisteløsningsorgan
  2. Domenet er ikke underlagt Norid, så alle som vil registrere slike domener anbefales å sette seg godt inn i villkårene til CoDNS
  3. .co.no-domenet til abonnenten kan bli slettet, dersom vedkommene ikke oppfyller sine forpliktelser overfor Norid

Her kan dere lese hele advarselen fra Forbrukerrådet:

http://forbrukerportalen.no/Artikler/2010/Advarer_mot_co.no

Flere har dårlige erfaringer med Elineweb
Daglig leder i Norsk Netthandlerorganisasjon, Mikjel Helmers har selv dårlige erfaringer med Elineweb. Et eksempel er at han har opplevd å bli fakturert for tjenester han ikke har bestilt eller benyttet seg av.

Tidligere skrev digi.no en artikkel om .co.no domenene som skapte reaksjoner. Flere av kommenterene gjør at an virkelig kan stille spørsmål angåene seriøsiteten til Elineweb, og lanseringen av.co.no domener. Blant annet skriver Ancient: ”Dette er renspikket tull. Dette er kun noen som har co.no som driver og selger underdomener. Dette er ingen offisiell løsning i det hele tatt eller sanksjonert som en domeneregistrering. Glemmer eier av co.no å betale avgift eller ikke har råd til å betale dns så er hele greia borte.

Dette er på linje med om hansen som eier hansen.no selger under domener firmanavn.hansen.no og er ikke noen offisiell registrering.”

Digi kritikk skriver: ”Firmaet som står bak dette "nye nye flotte flotte" søppelet er Elineweb AS
http://www.elineweb.no/

Legg spesielt merke til det som står nederst på siden deres: Powered by Google Sites!
De drifter ikke siden sin selv engang, det er en gratisside de har mekka på Google Sites.
Gutterom-kvalitet deluxe!”

På lenken under kan du lese flere av kommentarene til artikkelen:

http://www.digi.no/php/ny_debatt.php?id=853122#innlegg_740371