.co er de nye top-level domenene som alle vil sikre seg. Mer enn 39. 000 selskaper har søkt om et slikt domene, deriblant BMW, Sony og Vista.

Av: Silje Kyvik

Med et slikt top-level domene vil det bli lettere for potensielle kunder å finne nettstedet ditt. Dessuten vil du kunne nå ut til en større kundemasse. Dersom du er treg, og noen andre sikrer seg co-domenet ditt, kan det da motsatt effekt. Da kan nettbutikken din bli vanskeligere for brukerne å finne.

Vil du kjøpe et skil top-level domene er det billigst på www.name.com. Kjøper du mer enn 21 stk. er www.godaddy.com billigst.

Ga 2,1 millioner kroner for å sikre seg .co top-level domene

E-handelselskapet Overstock var raske til å sikre seg domenet o.co for 350 000 dollar, dette tilsvarer 2,1 millioner norske kroner. De så på dette som en unik mulighet til å utvikle ”O-merket”.

Patrick Byrne, formann i Overstock uttalte: ”The o.co domain presented us with an unprecedented opportunity to add a meaningful online presence that will enhance recognition for the “O” brand, align with current marketing initiatives, and make it easier for shoppers to find our products and services online.”

Colombia-domene

Tidligere var .co bare et vanlig top-level domenenavn for Colombia. Nå holder det på å bli et veldig populært top-level domenenavn, blant annet fordi co er en kjent forkortelse for ord som company, corporation og commerce. Nå spekuleres det i om .co er på vei til å bli det nye .com.